снимка: БулфотоНа 5-ти получаваме мандата и го връщамеТова обяви Корнелия НиноваНа

...
снимка: БулфотоНа 5-ти получаваме мандата и го връщамеТова обяви Корнелия НиноваНа
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: На 5-ти получаваме мандата и го връщаме

снимка: Булфото

На 5-ти получаваме мандата и го връщаме

Това обяви  Корнелия Нинова

" На 5-ти получаваме  мандат а и го връщаме

Всеки изгубен ден в опити за  държавно управление  продължава живота на кабинета Борисов

Ако и когато  президент ът реши да предложения някого от  Българска социалистическа партия  в  длъжностен кабинет , то това ще става по разпоредбите и устава, с решение на Народно събрание

Ние 4 години се борим за смяната на модела на ръководство на ГЕРБ и Борисов, само че на последните парламентарни избори по-голяма част от българските жители видяха в Слави Трифонов и " ИТН " опция за смяна. Изразихме авансово поддръжка, подадохме ръка на няколко пъти, която беше отхвърлена. Имаме авансово декларирана позиция от трите нови политически субекти, че няма да подкрепят  държавно управление  на  Българска социалистическа партия . Трите нови партии демонстрираха политическа незрялост, липса на просвета за политически разговор. Всеки е против всеки. Не можаха да избягат от егото си и да се обединят за тези неща, които ни събират, а не които ни разделят. В тази обстановка, макар желанието за смяна, с подготвен проект, ден по ден и мярка по размер и с хора, които могат да създадат тази смяна,  държавно управление  съставено от  Българска социалистическа партия , въпреки и краткотрайно, е невероятно. Това заявих на конференция в централата на партията.

Днес на Националния съвет бяха обсъждани всички разновидности с една цел - да се поеме отговорност и да се изведе България от рецесията. Те се сведоха до следните 4: Първо, вършим чисто партийно  държавно управление  на  Българска социалистическа партия  с ясното схващане, че то няма да срещне поддръжка, само че демонстрира подготвеност за смяна, за ръководство и за проверка на модела “Борисов ”. Беше отхвърлено такова решение.

Второ, вършим експертно  държавно управление , надпартийно, с ясна стратегия и започваме съвещания с новите три политически субекти, знаейки авансово декларираната им позиция, че няма да подкрепят  държавно управление  на  Българска социалистическа партия  все отново да създадем отговорно финален опит, с цел да се стабилизира страната. И това предложение беше отхвърлено след полемика, то крие опасности. Такова експертно  държавно управление , импортирано в Народното събрание може да бъде подкрепено, макар обществените поръчки намерено от ГЕРБ и прикрито от Движение за права и свободи. То би отговаряло на старите планове на Движение за права и свободи за програмен кабинет. Но това за нас е безусловно недопустимо. Няма по какъв начин да борим модела и да го променяме, правейки това дружно с модела.

Третият обсъждан вид бе  Българска социалистическа партия  да вземе  мандат а, да стартира съвещания, и да печели време, с цел да се даде опция на Народното събрание да вземе значими решения.

Но от това, което видяхте последната седмица в Народното събрание - той е некадърен на това. Законодателството, което се приема е нетрайно и некачествено. Видяхте какъв Изборен кодекс беше признат.

Приоритетите на  Българска социалистическа партия , които от дълго време са поставени на масата в Народното събрание са изцяло отхвърлени. Те са обществено - стопански ограничения в рецесията, в помощ на семействата и на стопанската система, проверка на ръководството на Борисов, Плана за възобновяване и резистентност, смяна в правосъдната система, която да подсигурява правдивост и нов Изборен кодекс. Някои от тези задания бяха решени, само че значителните за нас обществено стопански въпроси плюс актуализация на бюджета не се преглеждат в Народното събрание.

Най-добре е да бъдеш прям и почтен с хората: Да, ние можехме да вземем  мандат а и да печелим време. Да вършим опит да съставим  държавно управление , което знаем, че авансово е обречено просто, с цел да си създадем ПР, с цел да покажем, че можем, че имаме хора, че имаме стратегия. Но желая всички българи да са наясно - взимането на  мандат  и губенето на време в опити да се сформира едно невъзможно  държавно управление , реализира единствено една цел - продължава ръководството на  държавно управление то на Бойко Борисов. Всеки изгубен ден в опити за  държавно управление  означават, че той остава на власт.

Другата опция, която Националния съвет избра с огромна болшинство - 108 гласа на 5 въздържали се беше веднага  мандат а да бъде върнат.

Това значи късмет за  президент а Радев да поеме ръководството на страната. При избора дали да вземем  мандат  и да се бавим и да продължава ръководството на Борисов или да върнем бързо  мандат а, и ръководството на страната да се поеме от  президент а Радев със  длъжностен кабинет  - избрахме второто. Още повече, че  президент ът Радев при откриването на сесията в Народното събрание съобщи, че е подготвен със  длъжностен кабинет .

Вярваме, че с днешното си решение, даваме опция на един първокласен, професионален,  длъжностен кабинет , формиран от почтени и честни хора, да преведе през тези месеци страната през рецесията. Това беше и окончателното решение на Националния съвет - на 5-ти получаваме  мандат а и го връщаме.

Отиваме на предварителни избори, отговорността за което би трябвало да бъде понесена от така наречен нови политически субекти, на които хората разпоредиха големи упования и очаквания, а те ги пропиляха.

Отиваме на избори с готовност, с старания, които ще поставим, да убеждаваме и да демонстрираме, че  Българска социалистическа партия  е същинската смяна, и че няма да допуснем тя да бъде сменена, смяната да не стане замяна.

Знаете кардиналната ни позиция, че въпреки и повдигнат от  Българска социалистическа партия , определен с акция на  Българска социалистическа партия президент ът Радев беше определен и с гласовете на доста хора отвън партията. От момента на избирането му той е независимата  президент ска институция и ние в никакъв случай не сме се месили в работата на  президент а. Напоследък в общественото пространство се появиха всевъзможни спекулации за приготовление на министри в служебния кабинет и то на знакови лица от  Българска социалистическа партия . До в този момент не сме водили такива диалози с  президент а и не е наша работа да му редим служебния съвет, само че Националния съвет, след сложени въпроси от зала през днешния ден, реши и този въпрос.

Взехме решение със 106 гласа “за “ и без срещу и въздържали се - в случай че и когато  президент ът реши да предложения някого от  Българска социалистическа партия  в  длъжностен кабинет , то това да става по разпоредбите, устава и реда в  Българска социалистическа партия , през нейните групови органи, посредством решение на Националния съвет. Ако  президент ът се обърне към нас за фрагменти, то ние ще си свикаме груповия орган и ще решим по какъв начин да постъпим в този случай. Всички останали обществени информации одобряваме за нечиста сделка и те не са подадени или не са отговорност на партията. Така че всичко ще бъде пред вас, транспарантно, обществено и ясно, в случай че се стигне до този миг ".



 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР